Motion 07 – where arts meet business

Motion - where arts meet business

I’m speaking at Motion – where arts meets business, in Kristiansand, Norway wednesday 29. August 2007. The speaker list is packed with interesting people: Program in Norwegianprogram in English.

I really look forward to hear talented people like Kevin Keller

Kevin Keller - Strategic Brand Management

Professor Keller is acknowledged as one of the international leaders in the study of brands, branding, and strategic brand management. Actively involved with industry, he has worked on a host of different types of marketing projects. He has served as brand confidant to marketers for some of the world’s most successful brands, including American Express, Disney, Ford, Intel, Levi Strauss, Procter & Gamble, and Starbucks.

Chris Burns, head of 2D…

Chris Head - about fx on “World Trade Center” movie

His speech at Motion´07 is an overview of the invisible visual effects in Oliver Stone’s ‘World Trade Center’. Covering how Double Negative tackled the sensitive subject of recreating iconic buildings and one of the most documented disasters of all time. It was important to the film-makers that the visual effects look photorealistic, it would have been insensitive if the effects distracted from the story. The talk will cover how they balance this need for photoreal invisible effects with a budget and time constraints and how the relationship with the studio and producers allow them to work towards a common goal.

…and the brilliant Norwegian designers Simen Staalnacke og Peder Børresen of moods of Norway:

moods of Norway

Little moods of norway has been doing the hibbedy-dibbedy on the international fashion dance floor for barely 4 years now. Moods of norway started in Honolulu, Hawaii as an after party idea between the two designers Simen Staalnacke and Peder Børresen. After finishing their studies in Australia and Hawaii, a night of sizzling cocktails resulted in the concept, moods of norway. When returning to the country known for polar bears an expensive gasoline, the duo drew their lines for the coming collections. The brand has it’s headquarters and showroom in the town of Stryn (population 5750), a place known for glaciers, salmon fishing and one newly opened escalator.

What is Motion?

The conference describes itself like this:

The main topic for Motion 07 is business development within the creative industries. Both in Scandinavia and internationally, culture and experience-based industries are experiencing a formidable growth right now. In addition, the experience-based element is becoming more and more important for product development and innovation within traditional industries.

My presentation

I will put up my presentation slides here after the conference. Feel free to contact me at Motion 07 for questions!

The presentation is now up.

Comments

comments

6 thoughts on “Motion 07 – where arts meet business”

  1. Likte veldig godt innlegget ditt på konferansen idag! Mange gode innspill, det skal bli spennende å følge utviklingen i _kanalen_ som jeg har kategorisert som en til tider “konservativ kanal”…

  2. Takk for et meget inspirerende og interessant foredrag på Motion’07 konferansen. I tillegg den desidert beste presentasjonen! Er det lov å spørre om hvilket presentasjonsverktøy du benyttet?

  3. Hei Øyvind
    Jeg har vært inne flere ganger for å se om presentasjonen din fra Motion har blitt lagt ut. Skulle så gjerne hatt tak i det oversiktsbilde du viste over medienes utvikling. Tenkte nemlig å ha det med til en gjeng med studenter som tar media, men som forholder seg til et pensum som overhode ikke har fått denne utviklingen med seg. Blir veldig tydelig at enten må pensum oppdateres, eller så må de bli mer kritiske i lesingen. Skal avgårde på dette allerede imorgen – så hvis du har sjanse til å legge det ut idag blir jeg lykkelig :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA